skip to Main Content
event
event

Un hotel amb molta història

Igualada | Anoia | Barcelona

Els orígens de l’Hotel Amèrica es remunten als anys 40 quan Jeroni Carol Gual, propietari del Bar Amèrica, situat a la Rambla Sant Isidre a ple centre d’Igualada, va decidir engegar un nou projecte construint un hotel parador al peu de la nova N-II que es traslladava a l’extraradi nord d’aquesta ciutat. Així, el 8 de desembre de 1955 obria les portes l’Hotel Amèrica, establiment que durant molts anys passà a ser un referent com a lloc de parada per a molts viatgers que es desplaçaven entre Barcelona, Madrid, Andorra i altres localitats.

En contínua evolució, aquest establiment experimentà el seu principal creixement a partir dels anys 70, conjuntament amb el fort desenvolupament industrial de la ciutat. Fou així que l’any 1973 s’inaugurava una ambiciosa ampliació que comprenia una edificació de 6 plantes amb 34 habitacions i un imponent vestíbul que complementaven la ja mítica cafeteria originària, les sales del restaurant i el gran saló de festes, construïts amb anterioritat.

Al juny del 2014, dins un context socioeconòmic totalment diferent al de les etapes anteriorment ressenyades, i, fruit d’una reestructuració general i conseqüents obres de reforma del generós espai del vestíbul originari de l’hotel, es posaven en funcionament dins del mateix i de manera annexa a la recepció, les actuals Cafeteria i àrea de Buffet d’esmorzars, obtenint d’aquesta manera una concentració de serveis bàsics que permeten, amb molta més operativitat, donar un millor servei als nostres clients.

Actualment l’hotel, al marge de les actuacions de millora realitzades els últims anys, té previst continuar renovant i millorant les seves instal·lacions. L’habitació “Urban Superior” recentment renovada integralment, n’és un exemple que ha de servir de model per a venidores actuacions.

Activitats a Igualada

Gaudeix de l’oferta cultural de la ciutat

Igualada està situada a la comarca de l’Anoia, a la Catalunya Central. Aquesta ubicació geogràfica, que la situa a 30 minuts de Barcelona per l’autovia A-2, fa que tingui una molt bona comunicació amb les diferents parts del territori català.

A la ciutat pròpiament, es pot visitar la basílica de Santa Maria, el Museu de la Pell, l’adoberia de Cal Granotes, el Museu del Traginer o el del Tren en Miniatura. És indispensable passejar pels carrerons del casc antic, descobrir els racons del barri de les adoberies o parar-se a contemplar els edificis modernistes tan singulars com l’Asil del Sant Crist o una mostra de l’arquitectura industrial com és la Igualadina Cotonera, entre d’altres.

A la resta de la comarca s’hi poden trobar llocs d’interès com el Molí Paperer i el Parc Prehistòric de l’Abric Romaní de Capellades, l’aeròdrom Igualada-Òdena, el complex automobilístic Parcmotor de Castellolí o l’observatori de Pujalt. Es poden fer rutes de senderisme o de BTT pels boscos del voltant, visitar els castells medievals de la comarca o tenir una esplèndida panoràmica de tota la conca d’Òdena des del mirador del cim de la Tossa de Montbui, on també es pot visitar l’església romànica i les restes del castell del segle X.

No podem oblidar que el Monestir de Montserrat es troba situat a només 20 minuts. La visita és gairebé obligada. I pels amants de la natura, l’entorn del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat ofereix als caminants diferents rutes d’extraordinària bellesa.

A Igualada es celebren esdeveniments de la categoria de l’European Balloon Festival, el festival aeri Aerosport, el Zoom Festival o La Mostra de Teatre. Així com l’exitós Rec.0 Experimental Stores, que durant quatre dies, dos cops a l’any, transforma el barri de les adoberies, dins el marc d’una escenografia efímera, en un espai on es conjuguen comerç, cultura i gastronomia. Al mes de gener, no us podeu perdre la centenària Cavalcada de Reis i la festa dels Tres Tombs (declarades Patrimoni d’Interès Nacional).

Per obtenir més informació d’aquestes activitats, així com moltes altres, poden visitar la web www.anoiaturisme.cat

ANOIA TURISME
Back To Top